Βασικά Σχεδίασης

Αφού επιλέξουμε λοιπόν το domain name που επιθυμούμε και τον web host όπου θα φιλοξενήσουμε την ιστοσελίδα μας ήρθε η ώρα να προχωρήσουμε στην ανάπτυξη του site μας. Επειδή οι επιλογές γλώσσας προγραμματισμού και τα software που αφορούν το web design είναι πολλά και δεν μπορούν να παρουσιαστούν ικανοποιητικά μέσα απο ενα site πιο γενικού περιεχομένου όπως είναι το pollux.gr θα σας δώσουμε κάποια χρήσιμα links αφού πρώτα σας δώσουμε μερικές χρήσιμες συμβουλές και σας ενημερώσουμε για τον τρόπο με τον οποίο σχεδιάζουμε εμείς ιστοσελίδες.

Πριν αρχίσουμε να δημιουργούμε πρέπει να κάνουμε κάποιες βασικές ερωτήσεις στον εαυτό μας σε σχέση με το site που θέλουμε να κατασκευάσουμε και σύμφωνα με αυτές να προχωρήσουμε.

-- Ποιός είναι ο σκοπός αυτού του site?

-- Σε ποιούς απευθύνεται το συγκεκριμένο site?

-- Με ποιόν τρόπο θα εξυπηρετεί τους επισκέπτες?

Με βάση τις απαντήσεις των παραπάνω ερωτήσεων θα προχωρήσουμε στην υλοποίηση της ιστοσελίδας γιατί κάθε project είναι ξεχωριστό και έχει τις δικές του ιδιαιτερότητες. Είναι πολύ σημαντικό το να κατανοήσουμε τις απαιτήσεις των μελλοντικών επισκεπτών μας γιατί μόνο έτσι θα φτάσουμε στο επιθυμητό αποτέλεσμα!

Όσο αφορά τα "εργαλεία" μας θα χρειαστούμε τα εξής:

-- Website Editor - Το βασικό software με το οποίο θα φτιάξουμε την ιστοσελίδα μας. To Dreamweaver της Adobe είναι μάλλον το κορυφαίο στην συγκεκριμένη κατηγορία και παρόλο την επαγγελματική του κυρίως χρήση έχει αρκετά φιλικό περιβάλλον και σου δίνει όλες τις δυνατότητες για να φτιάξεις μέχρι και το πιο πολύπλοκο project χωρίς κανέναν περιορισμό! Θα σας συνιστούσαμε να μην χάσετε τον καιρό σας ψάχνοντας ευκολότερες και πιο γρήγορες λύσεις γιατί κάποια στιγμή καθώς θα ανεβαίνετε επίπεδο θα φτάσετε σε αδιέξοδο και θα καταλάβετε ότι έχετε χάσει τον χρόνο σας προσπαθώντας να μάθετε ενα software με περιορισμένες δυνατότητες.

 • -- Web Graphics & Animation software - Στα περισσότερα sites αυτό που σου τραβάει την προσοχή είναι τα εντυπωσιακά intro, τα έξυπνα banners και τα όμορφα animated graphics! Στην κατηγορία αυτή υπάρχουν πολλά και καλά software που μπορεί μέσα σε ελάχιστο χρόνο να δημιουργήσετε καταπληκτικά intro & banners, τα δημοφιλέστερα απο αυτά είναι το swish, το intro fx builder και το wildform fx! Για τους λόγους που αναφέραμε και πρίν εμείς προτιμάμε  το Flash της Adobe σαφώς πιο δύσκολο στην χρήση από άλλα προγράμματα, αλλά με απεριόριστες σχεδόν δυνατότητες!
 • -- Graphics Editor - Φυσικά και χρειαζόμαστε ένα editor γραφικών για τις εικόνες που θα τοποθετούμε στις ιστοσελίδες μας αφού πρώτα τις επεξεργαστούμε και προσθέσουμε λίγη "μαγεία" μέσα! Εδώ έχουμε να σας προτείνουμε δύο λύσεις, το άκρως επαγγελματικό Photoshop της Adobe και το εντυπωσιακό όσο και φιλικό PhotoImpact της Ulead! Εξαιρετικές λύσεις που μπορούν να καλύψουν τις ανάγκες σας σε όλα τα επίπεδα γραφικών!

ΩΡΕΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ

 • Τηλεφωνικό Κέντρο
 • Δευτέρα - Παρασκευή  ........ 09:00 - 18:00
  • Live Chat Support
  • Καθημερινά  ........ 09:00 - 21:00
   • Helpdesk 24/7
    • Server Monitoring 24/7
     • Datacenter Monitoring 24/7

 

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

 • maps

  Μερκουρίου 1, Ντεπώ

  ΤΚ 54655 - Θεσσαλονίκη

 • phone y

  (+30) 2312315042

  (+30) 6936873557

 • email

  info@pollux.gr

  support@pollux.gr

 • email

  Call us at Skype

  harismol (harimol@pollux.gr)

 

Φιλικά Sites